Форум водно-моторного Клуба Фрегат

Форум водно-моторного Клуба Фрегат (http://forum.fregat.club/)
-   Аксессуары лодочные (http://forum.fregat.club/аксессуары-лодочные/)
-   -   Лебедка - расчет, опьіт "держака", Stronger - Minn (http://forum.fregat.club/аксессуары-лодочные/27756-лебедка-расчет-опьіт-держака-stronger-minn.html)

Oleksii 23.05.2021 07:55

Лебедка - расчет, опьіт "держака", Stronger - Minn

Вітаю!
У зв*язку з покупкою нового карапиля, зовсім іншого формату (значно більшого, ніж "папірєднікі") встало питання, при відсутності досвіду.... )))

Карапь - Waterland-750, суха маса 2000 кг, з баками і риболовним шмурдяком буде і 2500 кг. Чи буде його "тримати" якір з Stronger-35, 40, чи відповідною MINN-KOTA?
Хто що скаже?
У кого є досвід з такими лебідками на човен такого розміру? І як взагалі той STRONGER? Бо на моєму глісері (кортіна-485) стоїть Мін-кота, ще й якір тут взяв з нержі, то проблем немає васчє ніяких....
Бо дуууууже не хочеться ставити на новий човен стандартну яхтову лебідку, бо ціна питання зразу разів в 5 вища стає....
Може ще у кого є рекомендації по грамотних установщиках цього обладнання? Може треба просто більш "злий" якір і т.д.?

КТМОВ-- 23.05.2021 21:49

Re: Лебедка - расчет, опьіт "держака", Stronger -

Цитата:

Допис від Oleksii (Допис 585082)
...
Карапь - Waterland-750, суха маса 2000 кг, з баками і риболовним шмурдяком буде і 2500 кг. Чи буде його "тримати" якір з Stronger-35, 40, чи відповідною MINN-KOTA?
Хто що скаже? ...

Будет держать или нет- не скажу , не знаю. Но с такими размерениями и общей массой о "детских" лебедках даже не думал бы.
Брашпиль Вам в помощь. Полноценный, ватт на 600-800 мин:za:. имхо

matros78 24.05.2021 00:38

для дніпровських пісків буде достатньо 5-7 кг денфорта, брюса, плуга. для складного грунта 10 кг. Для кращої роботи бажано 1-2 м ланцюга.

Oleksii 24.05.2021 05:32

Артем, мої думки такі самі. Денфорт на 8-10 кг буде тримати такий карапь - гарантовано. А лебідка Стронгер 35-40 - розрахована на вагу якоря до 15 кг. От я і думаю підвісити на неї якір денфорта (чи подібний). Буде красиво, компактно і не треба корпус "колхозіть".
Але реального досвіду в цьому питанні у мене немає ((( ТОму й питаю думки спільноти. (щоб потім мене не зривало з грунту і не несло за вітром)

Sergey_Kiev 24.05.2021 08:33

Щоб не зривало, до данфорта ланцюг 7-8мм 3-4м, далі канат 12мм 30м.
на стронгер це не намотати %OD
тому брашпіль без варіантів.

Oleksii 24.05.2021 14:10

ТАк я ж не збираюсь на глибині 10 м кидати якір. Та й де на Дніпрі такі глибини? )))

МЕні б в залівчику, на 1.5-2 метрах, кинути шось, щоб не тягнуло човен по вітру.
Бо, якщо з брашпілем зв*язуватися - там сразу і аккум додатковий треба (на таку потужність), і купа переробок по корпусу...

Sergey_Kiev 24.05.2021 17:26

Цитата:

Допис від Oleksii (Допис 585126)
в залівчику, на 1.5-2 метрах

на стронгері мотузочка кілограм на 300 розрахована. я б не заснув. )

Цитата:

Допис від Oleksii (Допис 585126)
ТАк я ж не збираюсь на глибині 10 м кидати якір

згадаєте це на фарватері, коли двигун заглохне. %OD

Oleksii 24.05.2021 17:55

Цитата:

Допис від Sergey_Kiev (Допис 585134)
згадаєте це на фарватері, коли двигун заглохне. %OD

Незалежно від того заглохне чи не заглохне двигун - кидати якір на форватері я не збираюсь.

Влад 24.05.2021 19:25

Цитата:

Допис від Oleksii (Допис 585135)
Незалежно від того заглохне чи не заглохне двигун - кидати якір на форватері я не збираюсь.

Нафига мне "ручник", если я на горке не собираюсь останавливаться.:-))

Oleksii 24.05.2021 19:33

Цитата:

Допис від Влад (Допис 585136)
Нафига мне "ручник", если я на горке не собираюсь останавливаться.:-))

Не зовсім коректне порівняння. В ПДД "ручьніком" не заборонено користуватися "на горкє". А в МППСС - кидати якір на СРД (і форватері) - дозволено тільки в аварійних ситуаціях. Але про це треба проінформувати оточуючих відповідними знаками (вивісити їх).
А скидання якоря в "мін-котах" і "стронгерах" (аварійне) - можливе і при непрацюючому двигуні.

Тільки не можна цього робити на форватері...

Завжди Вам раді!

Pasic 24.05.2021 20:47

Цитата:

Допис від Oleksii (Допис 585119)
Артем, мої думки такі самі. Денфорт на 8-10 кг буде тримати такий карапь - гарантовано. А лебідка Стронгер 35-40 - розрахована на вагу якоря до 15 кг. От я і думаю підвісити на неї якір денфорта (чи подібний). Буде красиво, компактно і не треба корпус "колхозіть".

Теоретически да, стронжер рассчитан на вес якоря 15 кг.
Но есть один серьёзный момент. Конструкция лебёдки не рассчитана на удержание катера 2.5 тонны. Посмотрите на рекомендованные якоря для стронжера. Там ни денфорта, ни плуга нет. Именно потому что срыв якоря можно сказать так, это предохранитель чтобы не разорвать лебёдку на две части.

И второй момент, скажем так финансовый. У вас аргумент что разница в цене в 5 раз. Но давайте посчитаем по другому. Вы покупаете стронжер, платите за установку и вам нужно купить отдельно роульс под денфорт. На родном роульсе он работать не будет. Потом вы некоторое количество раз оплачиваете снятие установку, и ремонт лебёдки, так как с гарантии вас с таким якорем сразу снимут. Потом когда это надоест, вы оплачиваете снятие стронжера, и покупаете нормальную лебёдку. Стронжер продаём в - 50%.. И если посмотреть на ситуацию с этой стороны то разница в цене будет уже не столь ощутима.

В общем я не советую. На катере 2+тонны вы себе со стронжером рискуете заработать большой головняк. Проще сразу поставить что то нормальное, и не портить себе настроение на отдыхе.

Oleksii 25.05.2021 06:46

І згоден з Вами, і не згоден.
Аргументи Ви привели абсолютно раціональні.
Але з іншої сторони - реальні умови на Дніпрі (при "відпочинковому" плаванні) дуже сильно відрізняються від "середньо-статистичних морських" в більш "м*який" бік (що на морі, ща навіть на Десні). Течія влітку - до 2 км\год (та ще і воду на вихідних не дають).... вітер ніколи до "двацятки" не доходить (а якщо доходить то всі сидять вдома), стояти на форватері - скрізь заборонено, реальні глибини для анкорінгу 2-3-4 метри, резервний варіант ("ручний" якір) у мене є (їх навіть 2 на борту)...

Звідси у мене ці всі питання - чи потрібна мені якірна лебідка, яка тримає яхту 5 тон на вітрі 20 кнот на глибині 10 метрів?

Влад 25.05.2021 08:46

Цитата:

Допис від Oleksii (Допис 585149)
Але з іншої сторони - реальні умови на Дніпрі (при "відпочинковому" плаванні) дуже сильно відрізняються від "середньо-статистичних морських" в більш "м*який" бік (що на морі, ща навіть на Десні). Течія влітку - до 2 км\год (та ще і воду на вихідних не дають).... вітер ніколи до "двацятки" не доходить (а якщо доходить то всі сидять вдома), стояти на форватері - скрізь заборонено, реальні глибини для анкорінгу 2-3-4 метри, резервний варіант ("ручний" якір) у мене є (їх навіть 2 на борту)...

Звідси у мене ці всі питання - чи потрібна мені якірна лебідка, яка тримає яхту 5 тон на вітрі 20 кнот на глибині 10 метрів?

Вам "разжевали" тему как могли, с аргументами и аналогиями.
Вы знаете все технические моменты, условия эксплуатации, законодательство и многое другое.
Какой ответ Вы хотите получить?.:neznayu:

matros78 25.05.2021 09:02

Цитата:

Навіщо механізація за таких умов експлуатації? На глубині 2 м можна віддати якір з корми та підняти руками.

Fix 25.05.2021 11:02

Цитата:

Але з іншої сторони

Згоден з Владом, Вам вже все розжували, як змогли. ;-)
Мені здається, що Ви вже все для себе вирішили, і Вас вже не переконаєш. :friends:

Oleksii 25.05.2021 18:02

Цитата:

Допис від matros78 (Допис 585152)
Навіщо механізація за таких умов експлуатації? На глубині 2 м можна віддати якір з корми та підняти руками.

Саме так! Але ж спина... (маю чотири грижі). (((

В принципі я так і планував - кидати з корми, плюс з носа лебідка.
Верніше навпаки, спочатку з носу - лебідка, а якшо вітер все ж таки тягне човен далі, то додатково "фіксанутись" кормовим вручну... Тим більше, що при такому розкладі кут на носовому якорі буде як раз "робочий" (тобто більше п*яти глибин)

Петров Саша 25.05.2021 21:52

Меня кормовой 12 кило денфорт на ветру, на 2 метрах глубины не держит. На стоянке пользую разтяжки из 4 мм троса ,трос фиксирую кольями в берегу,трап работает как упор в берег .якоря вожу с собой ,но уже забыл когда их пользовал.лепить брашпили или лебедки для ночной стоянки то мабуть лишнее.
http://forum.fregat.club/492468-post99.html

ВинБот 25.05.2021 22:50

Цитата:

Допис від Петров Саша (Допис 585170)
Меня кормовой 12 кило денфорт на ветру, на 2 метрах глубины не держит. На стоянке пользую разтяжки из 4 мм троса ,трос фиксирую кольями в берегу,трап работает как упор в берег .якоря вожу с собой ,но уже забыл когда их пользовал.лепить брашпили или лебедки для ночной стоянки то мабуть лишнее.
http://forum.fregat.club/492468-post99.html

Тоже самое и я делаю, при длине 12м и весе куда более, имея на борту и якорь и брашпиль полноценный, днём ещё ни чего , в берег упёрся , растянулся на двух растяжках и наблюдай , что бы когда воду "дадут"не всплыл в сторону, но вот утром , уже бывало и не раз%-}просыпался на боку, с креном%OD;-) и со всеми вытекающими:->,а сейчас полегче:smuschenie:на острове , на нашем месте, /кто был в гостях/ поймут, соорудил "временный " причальчик -с катушки из под кабеля - Ляпота :-P:smuschenie:, якорь бросаю крайне редко, брашпиль ручной, а якорь с цепью, тяжёлый сцуко%OD

Antonkiev 26.05.2021 18:57

Стояла 40ка на Lamberi, 21 футт (6.4 метра) и до сих пор стоит и работает. Причем с кабиной, если парусность не очень большая - все будет ОК.

Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 06:55.

vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0