![]() |
Налог на недвижимость
Не понял когда это произошло но я так понимаю что многие из нас "попали" на этот налог. Просто пока еще не пришли квитанции.
Первоисточник тут. Стаття 266. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. В связи с чем у меня есть один вопрос. Может кто-то ткнет на документ которым устанавливаются "тарифы" для города Киева? Хочу посчитать сколько я должен заплатить за 2017 год. |
Re: Налог на недвижимость
а что такое "видминне вид дилянки"? Если у меня дом на моей же земле (участке) это не ко мне? пробовал погуглить, но не понял ничего.. :-(
|
Який розмір ставки податку на нерухомість у м. Київ?
Згідно з Рішення Київської міської ради від 23 червня 2011 року N 242/5629 Розмір ставки податку у місті Київ 2017 - 1% від мінімальної заробітної плати (2016 р.) за 1 кв. м. 2018 - 0,75% від мінімальної заробітної плати (2017 р.) за 1 кв. м. Податок на нерухомість не стосується як фізичних, так і юридичних осіб, які володіють нерухомістю житлового та нежитлового фондів, площа якої не перевищує: 60 кв. м – для власників квартир; 120 кв. м. – для власників будинків; 180 кв. м – для різних типів об'єктів нерухомості, в тому числі їх частин (у разі одночасного перебування у власності платника податку кількох об'єктів, в тому числі їх частин). |
Цитата:
|
Цитата:
Я так понял, что если квартира 80 м.кв., то я должен заплатить: 20*1% мин. з/п 2016 г? Спасибо!:*-)%* |
Цитата:
|
Якщо від податківців не було ніяких повідомлень-рішень, то і санкцій до фізиків бути не може. Місцеві органи влади, що володіють базами даних по нерухомості, повинні подати до податкової всі дані на власників нерухомості площею більше ніж 60кв.м. по квартирам та 120 кв.м. по будинкам. Хто їм винен, що вони не можуть вже 5 років узгодити свої бази. А заявляти сам на себе ніхто не зобов'язаний. Податковий кодекс надає Вам право надати ОРИГІНАЛИ документів на об'єкти нерухомості, якщо Ви отримали повідомлення-рішення і маєте розбіжності у розрахунках суми податку. Особисто я чекаю поки прийде перше повідомлення-рішення. Але це особисто моя позиція, нікого не агітую так робити.
|
Цитата:
|
Цитата:
Ну не дойдут до меня их письма НИКОГДА!!! Так что тоже не знаю что с этим делать... |
Цитата:
|
Цитата:
Потому и написали недвижимость за исключением земли. |
Цитата:
|
Цитата:
Первоисточник. (хотя ссылка не на сайт КМДА, думаю ей можно верить) Согласно приложению получаем такую картину - ставка составляет 0,75% от минимальной з/п. Согласно упомянутого мной в первом посту закона: Цитата:
Получил цифру - 3200 грн. 0,75% от 3200 - это 24 грн. Это за 2017 год. 2018 считать никакого смысла нет. Могут в течении года принять все что угодно. Цитата:
|
А вообще...ну ни уроды??? Т.е. я хочу жить относительно в человеческих условиях... И моя квартира в 92 м. на семью это роскошь???? Т.е. все в хрущевки или сталинки??? Ну не ссуки???
|
Вопрос: какая площадь идет в расчет? Общая или жилая? По домам: гаражи и подсобные помещения идут в расчет?
|
Цитата:
Цитата:
Почитайте додаток КМДА-шный. Там на гаражи коэффициент 0,01 и еще на 0,75 надо множить. Подсобные помещения не смотрел |
Цитата:
"4.1. База оподаткування об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності фізичної особи - платника податку, зменшується: а) для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів; б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;" Так что "журналюги" не наврали Вы правильно посчитали 24грн, но это за 1 м кв сверх 60 (для квартир) |
Цитата:
У нас у всех количество метров разное. И я четко процитировал где журналюги наврали. Так что - таки "как всегда"... |
Цитата:
Был случай у товарища пару лет назад с налогом на авто. Он умудрился за календарный год сменить 4 авто%OD%OD%OD%OD%ODи все с объёмом 4,2 литра и выше:->:->:->:->:-> |
у меня по этой ситуации получилась идиотская история : мне налоговая присылает сумму оплаты типа 1284 грн, из которых 824 списывают, а остальное вешают в переплату....2 года от них не могу добиться вразумительного ответа((
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 00:32. |
vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010