Друзі! Зауважу, що алкоголь починає всмоктуватись ще в ротовій порожнині. Так зване "змащування" шлунку вершковим маслом у значній кількості (я так розумію, шматок - то грамів зі 100?) - швидше призведе до нападу гострого холециститу, можливо - до некротичного панкреатиту або, принаймні, до рясного блювання%).
Найкраще у питві - то розділити вживання їжі та вживання алкоголю. Так, краще в обід вжити достатньо доброї їжі, так би мовити, набити черево "під завязку", причому 50-100 грамів прозорої горілки до цього обіду будуть саме враз, однак не більше!

А вже потім, увечері, будь ласка - споживайте саме АЛКОГОЛЬ, як то: повільно потягуйте коньяк, чи то смакуйте віскі, бавтесь текілою чи насолоджуйтесь шклянкою рому, чи пийте пиво кухоль за кухлем,

... та хоч горілку охолоджену маленькими мензурками чи з льодом - що кому смакує і в кількості, яку витримає центральна нервова система, тільки не поспішайте! І не закушуйте! Ви ж хотіли ВИПИТИ - то пийте!!! Не набивайте черево жирною, солоною їжею впереміш з алкоголем, гіршого варіанту для нашого організму не придумаєш!!! Оце страшне жирно-картопляно-ковбасно-сальне місиво, просякнуте горілкою рухається по вашому шлунково-кишковому тракту понад добу, отруюючи все навколо - вранці навіть те, що не тоне, - і те смердить горілкою - чи цього ефекту ми хотіли?

Ото ж. "Культура пітія" - в першу чергу КУЛЬТУРА, а вже потім - все інше.
ІМХО.
П.С. Чи роблю так я? Кілька разів вдавалося

напитись текілою, тільки сіль і лайм - прекрасні враження, особливо ранкова легкість.

З повагою до моїх алкогольно-неделірійних побратимів!
Йопрст

!!! Писав-писав, а потім відкрив у Валерона текст - а там все є...От я...

Ну добре, я ж того не знав...