Тема: Тушенка
Перегляд одного допису
Старий 21.02.2015, 15:23   #10 (permalink)
Supron_A
Участник
 
Аватар для Supron_A
 
Псевдо: Андрей
Звідки Ви: Рівне
Карапь: Крим
Дописи: 46
Сказал(а) спасибо: 18
Поблагодарили 95 раз(а) в 6 сообщениях
Типово Re: Тушенка

Всім привіт. Приймайте новенького в клубі) почну спілкування і знайомство з кількох своіх рецептів для автоклаву. Надіюсь комусь буде корисно і стане внагоді.

Нещодавно придбав автоклав. Основна причина придбання - зберігання впольованої дичини, так як в морозилку все не влазить. Перший досвід був з домашньої свинини.



Рецепт:
на 1л банку кладемо
- м"ясо порізане кусками 80г-150г - 950г
- лавровий лист - 2шт
- чорний перець горошком - 4шт
- духмяний перець горошком - 2шт
- сіль - 10г (одна чайна ложка)
- ложка води (не обовязково)



На дно банки кидаємо лавровий лист, перець, наливаємо ложечку води, накладаємо м"ясо так щоб до верху банки не доходило на 2-3см, зверху сиплемо чайну ложечку солі та закручуємо/закатуємо банку. Я робив в банках з єврокришками - все вийшло добре.

Виставляємо банки в автоклав, наливаємо води так щоб покривала верхні банки не менше ніж на 4-5см, закупорюємо кришку та накачуємо насосом тиск в 1 бар. Нагріваємо до 120 градусів по цельсію (тиск піднімається до 4.5 бара) та тримаємо при таких умовах 1 годину. Потім вимикаємо автоклав та даємо йому охолонути до 30 градусів по цельсію, ще краще до температури навколишнього середовища. ВАЖЛИВО!!! різко не охолоджувати і не стравлювати тиск - банки полопають. Дістаємо банки з тушонкою, відкриваємо одну і дегустуємо - вийшло дуже смачно.



Надалі планую експериментувати з різними видами тушонок з мяса, птиці, дичини, каші, риби, овочі і т.п.. Тому дуже прошу, в кого є досвід, або навіть на просторах інтернету побачили цікавий рецепт - залишайте його в даній темі. А я в свою чергу зроблю звіт, навіть з фото чи відео, а також відішлю автору рецепту баночку продукту на пробу :!: . Дякую за увагу. До нових зустрічей.

Добавлено через 2 минуты
Вчора ввечері вирішили спробувати курячу тушонку зробити, декількох видів навіть. Нижче наводжу фоторецепти.
Дякую моїм помічникам, без яких я б не справився. Записують рецепти ;)



1й рецепт (банка 0.5л):
- курячі бедра
- лавровий лист - 1шт
- перець чорний горошком - 2шт
- перець духмяний горошком - 1шт
- сіль - 6-7г (2\3 чайної ложки)



Бедра рубаю навпіл




На дно банки кладу лаврушку+2горошинки чорного перцю+горошинку духмяного і столову ложку води (можна було і не лити)



Пакую курку, так щоб до верху банки залишалось 1-2см і зверху кладу порцію солі.




закриваємо кришку і банки готові до закладки в автоклав.

2й рецепт гречка з куркою в томаті (банка 0.5л):

- бедра, розрубані навпіл
- гречка - 0.5 стакана
- сіль - 10г (1 ч.л.)
- лавровий лист - 1шт
- перець чорний горошком - 2шт
- перець духмяний горошком - 1шт
- соус (все по смаку):
- цибуля
- морква
- томатна паста

Спочатку промиваю потрібну кількість гречки, та готую соус. Обсмажуємо окремо цибулю та моркву, потім змішую все вкупі та додаю томатної пасти по смаку, додаю водички та протушую хв 7-10.







В результаті вийшов ось такий соус



Далі приступаємо до наповнення банок. На дно стандартно перці та лаврушка, потім півстакани гречки, на гречку ложку соусу, потім пару кусочків курочки (в мене виходило в середньому 3) ну і зверху ще півложки соусу. Доливаю водички щоб все це покрило. Рівень заповнення банки повинен бути не більшим, ніж 2\3, тому що гречка має розбухнути.








Закриваємо плотно кришки і банки готові до загрузки в автоклав.

3й рецепт в мене виник спонтанно, так як залишилась курка та залишився соус. Я знайшов вдома ще 3 літрових банки і заклав курку вперемішку з соусом.




Далі все несу в автоклав і виставляю гарненько



Заливаю водою, так щоб покривала банки не менш ніж на 5 см



Закриваю кришку, вставляю термометр та датчик, накачую 1 атм, на датчику виставляю підтримання температури 115 градусів і чекаю поки нагріється.






Коли температура піднялась до 115 градусів, тиск стає більш, ніж 4.5 бара - засікаю 50 хвилин.



Пройшло 50 хвилин, вимикаю і залишаю охолоджуватись до ранку.
Вранці просинаюсь - першим ділом на балкон - температура нижче 30, ура можна стравити повітря і відкривати. Відкрив, дістав ось таку красу.





Дегустація буде ввечері. Всім дякую за увагу і смачного всім.
Supron_A зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
45 пользователя(ей) сказали cпасибо:
abdyla_ (21.02.2015), AcidKiev (21.02.2015), AlexGrom (21.02.2015), A_Hill (21.02.2015), Aлeксандр (01.03.2015), bacha-sergey (22.03.2015), biocon (22.02.2015), Dillann (27.02.2015), dimon (21.02.2015), Energy-Sergey (22.02.2015), Grygorzim (21.02.2015), Hamelion (04.03.2015), ignatec (21.02.2015), Igorenya (21.02.2015), Konstantin 69 (21.02.2015), Larik (21.02.2015), logist (21.02.2015), maksyd13 (23.02.2015), MERLIN (21.02.2015), polek (21.02.2015), RINO (21.02.2015), Ruslan (22.02.2015), sema (21.02.2015), Slava SL (24.02.2015), student (24.02.2015), tarantas (21.02.2015), VB-1947 (21.02.2015), vlad2002 (21.02.2015), yya-Юра (22.02.2015), БАКЕНН (02.03.2015), БОНДЫК (03.03.2015), Виталий28 (23.02.2015), Голык (22.02.2015), Димитрий_30 (21.02.2015), КТМОВ-- (21.02.2015), Малый (22.02.2015), Михаил (21.02.2015), Пух (25.02.2015), Рамзес (21.02.2015), Ромчик 777 (22.02.2015), Сергей Торба (02.03.2015), ТорбаСаня (22.02.2015), Чиз (01.03.2015), Шамич (21.02.2015), Шумахер (21.02.2015)