Маринована скумбрія
Начитався про норвезький оселедець з Сільпо, поділюсь і я рецептом.
Купуємо 2-3 шт мороженої скумбрії.
Розморозити, відрізати голови, випатрошити, витерти насухо паперовим полотенцем.
Маринад:
1,2 літра води і 3 столових ложки солі з горкою,
1,5 столових ложки цукру,
2 ст. ложки гаргного чорного чаю без добавок,
2 пригоршні шелухи з цибулі, закип"ятити і відразу виключити, закрити кришкою, як охолоне, процідити. В черево кожної риби покласти 3-4 шт. копченого чорносливу, скласти в посудину (емаль, або скло), бажано, щоб лежала рівно. Залити холодним маринадом (можна дотатково покласти в маринад кілька шт. чорносливу. Закрити кришкою, поставити в холод на три доби. Час від часу бажано повертати, щоб рівномірно була пофарбована. Дружина додає ще і перець душистий горошком. Витяти, знову протерти паперовим полотенцем (не мити!).
Смачного!
|