....................Друже, непритендую ні на яке особливе ставлення до своїх порад, але раджу прислухатись

. Що стосується мобіле, та скаут (європейські інтернет майданчики) їх варто використовувати як основну базу з визначення насиченості ринку тіми чи іншими моделями авто та приблизна вартість на те що вас цікавить, та треба зважати на регіон (країну) Європи звідки походить авто, тут все складно і на пояснення потрібно значно більше часу та слів.
..................... Прибалтика - багато дешевих автівок, але мало хороших, здебільшого машини туди завозяться на автовозах, тобто те що вже не може експлуатуватися в Європі без проходження техогляду (ТЮВ), а це говорить про те що авто вимагає чималих фінансових вкладень для того щоб повернутися на дорогу (хоч всі вони на ходу і до України без проблем доїдуть). З приводу складностей, бандитизму на дорогах при перегоні (щось таке вичитав від когось) - не вірте, то не варто обговорювати, цього нема.
......................Сам для себе останнім часом задаюсь питанням - де краще купувати авто ? Маю на увазі прості речі які ми всі переслідуємо підбіраючи автівку (звичайно як що не йде мова про підбір нової машини
в автосалонах Києва) - так щоб не дорого (тобто по своїм грошам), в хорошому стані, без зашкварних зусиль, тої моделі що сподобалась, ну і звісно щоб мито та акциз і інші платежі по мінімуму. Скажу так - такого авта не існує, нажаль. Але можна підібрати щось дуже близьке до бажаного. Саме так, за останній - 2019р. я для своєї сімї пригнав 4 автівки, не тому що всі вони були мені потрібні, а просто тому що двічи доводилось брати хороші машини за "солодкою ціною" для тоготь щоб не втрачати свої кровні з розумінням того що потім, наступного разу, знайду саме те що треба і те що хочу. Розумію що мені було значно простіше, оскільки буваю в Европі що найменше раз (тиждень) на 2 місяці, саме тому і намагаюсь дати об"єктивні поради, щоб людина зрозуміла механізм підбору, перегляду, купівлі, перегонки, перетину кордону, розмитнення та оформлення в Україні авта.
.......................Моя порада така - як-що є бажання поподорожувати, отримати позитивні емоції, відчути справжню свободу на дорозі (звичайно в певних межах, але без обмеження швидкості) і готові на це витратити 500 євро за тиждень на людину (звичайно без вартості авта), підбірайте в правильному регіоні саме Німеччини та буде вам щастя. Їхати виключно за машиною не маючи ні друзів, ні житла, ні досвіду, ні резервних коштів - точно не варто , тому що це може стати звичайною лотереєю, можливо ваше щастя і все складеться з першого разу як найкраще, але у мене так жодного разу не складалось. Чи варто скористатися послугами посередників ? Коли ви впевнені що та особа є - профі - так варто. Чи варто брати машину в прибалтиці ? Лише при тих самих умовах що і в попередньому випадку. Чи варто шукати в Україні ? Все так само. Будь яке авто чи то з Європи, чи з України - вимагає професійного підходу під час підбору і це найголовніше.
......................Що стосується автівок з Америки

Сам не зтикався, є колеги які цим займаються, порівнював все що міг порівняти, для себе зробив висновок - машини в 90 % випадків биті, не критично - але. По ремонту і подальшому обслуговуванню - на 10% дорожче ніж Європейці тієїж самої моделі. Вартість тіла авта з доставкою в Україну (мінімум 2 місяці) на 20% нижча ніж те саме з Європи.
......................Ну ось приблизно такі мої висновки по цій темі. В будь якому випадку людина витрачаючи свої гроші обов"язково максимально дослідить і вивчить питання та прийматиме рішення відштовхуваючись від власних думок та відчуттів.
...................... Сподіваюсь мої поради допоможуть прийняти вірне рішення, але як-що буде потреба - телефонуй що зможу підкажу, чим зможу - допоможу.