Re: Петиция
До пана Олексія: власний досвід. Реєстрація нового двигуна (усі необхідні документи були) - 3 хвилини на подачу документів, 20 хвилин на оплату квитанції у банку, через два тижні 2 хвилини на отримання нового суднового.
Минулого року техогляд (з ряду особистих причин запізнився на 3.5 місяці): без черги на Ігоревській хвилин 8-10 на оформлення заявки і інше, 20 хвилин - оплата у банку, наступного ранку приїхав на РВП інспектор - чуйна, вихована та приємна людина, продемонстрував все, що написано у формулярі та номери човна та двигуна, він сфотографував та поїхав - ще 15 - 20 хвилин. Назавтра без черги забрав документи, один картончик про дозвіл плавати ще 5 років. Це якщо зробити все як потрібно.
Відносно закордону. Неодноразово виїздив у Швеції з друзями на рибалку, пікніки і т.д. І на морі, і на Венерні, і на невеликих річках. Жодного разу не бачив, щоб на борту не було повного комплекту рятувальних засобів, включаючи сигнальні ракети та фальшфеєри навіть на невеликих човнах на великих водоймах. Люди хочуть жити самі і при необхідності допомогти комусь.
Можеш все це не возити. Як якась халепа - жодна страхова не буде допомагати. Трохи інакше, маю на увазі певні документальні деталі, у Фінляндії, Норвегії, про Німеччину знаю гірше, бо був на воді лише два рази.
І ще з власного досвіду. Рятувальний круг у мене завжди готовий до використання і прив'язаний кінцем 10 м до човна. Якій кількості народу на Десні, коли там було дуже багато намивних кіс, допомогло, порахувати не можу, але до десятка на рік пляжників витягав на берег. Крайній раз дідуля років 75 бігав по косі у Хотянівці та впав з перекату. Ледве почув його і ледве встиг. Без круга не знаю, не витяг би, мені вже самому 73.
Люди (інспектори) бувають різні. Але я на воді з цим човном з 1977 р., і ніколи не мав проблем з ТО, оскільки в мене спочатку були малі діти, дружина не плаває, а потім просто звик. А ТО у 70 - 80 роки був дуже суворий, з запуском двигуна, керування ним з посту, ходові вогні і т.п.
Є список вимог, вони виконані - все буде добре.
|