![]() |
Re: Велосипеды и пдд для них
Цитата:
Вага авто 18т. Пустий. Як водій такої вантажівки,звичайно дещо дратує. Особливо коли ще тон 6-7 вантажа. Ну шо ж ,зробиш не давить жеж.:-) Тормозиш.В місті ще куди не йшло, а от на трасі. Б... я як швидкість скидать не охота. А в цілому ну не знаю,вроді норм. По пам"яті раніше в совкових правилах писалось,не далі 0.5 м від краю проїзжої частини.Або бордюри. Вроді так було. |
Цитата:
|
Цитата:
переліку автомобільних доріг загального користування державного значення |
Я когда еду на велосипеде по возможности выбираю альтернативу "дорогам общего пользования". Она есть в 90% случаев.
|
Когда одному из наших форумчан скучно, он поднимает разные темы, о чем мы только с ним не говорили на страницах данного форума.......
|
Цитата:
Когда я катал из города в деревню на элвеле, или просто катал по трассе, я делал вид, что еду по обочине :smuschenie: Ну а на самом деле, если качу на веле по трассе, то стараюсь без нужды не вылазить за полосу обочины, обычно там места для вела хватает. Три или две полосы для авто тоже волне достаточно, чтобы объехать не напрягаясь вел. Ну и яркая одежда, шлем , зеркальце на руке. Никто друг друга не напрягает, к воздушным волнам от авто привыкаешь (поначалу, конечно, напрягали). Но всё чаще за городом даже на двухполосной дороге вижу ребят, которые катят не колонной, а рядышком , на пол полосы, дразнят естественный отбор ( крайний раз объезжал целое семейство ( Может всё же для управления велосипедом нужно ввести права? %OD |
Цитата:
Ну ок. "Стаття 41. Правила дорожнього руху В Україні встановлено правосторонній рух.... ...питання організації руху та його безпеки регулюються Правилами дорожнього руху, що затверджуються Кабінетом Міністрів України." Ще раз. Кабмін, в даному випадку, не вахтьорша, а саме той орган, що встановлює правила дорожнього руху. Згідно закону. Добавлено через 20 минут Цитата:
Це тільки альтернативно обдаровані громадяни часто читають (якщо взагалі читають) закони сракою. :-) При чому читають тільки про права, і ніколи про обов'язки. "Стаття 16. Основні права та обов'язки водія транспортного засобу Водій має право:... ... Водій зобов'язаний: ...вживати всіх можливих заходів до забезпечення безпечних умов для пересування найбільш уразливих учасників дорожнього руху - дітей, осіб з інвалідністю, велосипедистів і людей похилого віку;..." |
Якщо їхати на велосипеді дуже близько до бордюра, то можна вскочити переднім колесом у решітку дощової каналізації.
Це так би мовити власні спостереження з тих ще часів, коли кількість авто у Києві була у рази менша , а " вєлік " був майже у кожної дитини, підлітка. |
У темі 5 долучень
Цитата:
Я пытался человеку донести, что есть закон на основании которого и принимаются правила пдд, и нельзя принимать то, что противоречит закону, кто бы это не принимал. Во главе всегда должен быть закон. В правилах ,что ниже, чётко указано что велосипедист не имеет преимущества перед автомобилем при объезде и т.п.. В некоторых случаях он обязан остановится и пропустить автомобиль. |
Цитата:
|
Цитата:
|
Придумал хокку в тему.
Выпал снег. Белый. Попкорн стал невкусен. |
Цитата:
zakon.rada.gov.ua/laws/show/1105-2020-%D0%BF#Text Цитата:
Добавлено через 9 минут Цитата:
Є навіть певна статистика спостережень. Чим ближче тулишся до узбіччя, тим частіше шумахери пролітають впритул до тебе. Тільки взяв трохи лівіше (ну така тут в мене "якомога", шо поробиш? :-) ), одразу починають обганяти з виїздом на зустрічну, і інтервал тримають як треба. |
Цитата:
Как действует при перестроении более-менее опытный водитель знакомый с ПДД? : - включил поворот - глянул в зеркало - убедился в безопасности манёвра (или что его пропускают) - перестроился; не пропускают/не безопасно - ждёт момента для безопастного совершения маневра. Как действует большой процент чуваков и чувих на великах (велосипедистами их назвать ещё нельзя)? : - махнул рукой - совершил перестроение - если повезло, под звук сигнала поехал дальше ... Я не просто так катаю по городу на внедорожном велосипеде, опыт езды в большом городе: если на дороге становится нервно и скучено, то всегда можно свалить на пересечёнку ) Да и чётко понимаю: дорога для велосипедиста это зона повышенной ответственности и опасности. И без серьёзных навыков вождения вела и знаний ПДД на неё соваться не стОит ... Вело инфраструктуры в стране нет. Так что водителям и велосипедистам хорошо бы беречь друг-друга :friends: |
Цитата:
Коли у підлітковому віці їздив на вєліку , то інстинкт самозбереження підказував, чим ближче до бордюра, або края дороги то шанси уникнути ДТП значно більші . Але ж, тоді автівок було значно менше, дебілів за кермом(що на авто, що на вєліках) теж, шансів уникнути відповідальності за ДТП теж . Я розумію, що на наших дорогах кожен їде по своїх власних "правилах" . Але залізо значно міцніше ніж кістки та тіло людини(хоч вона на вєліку, або на мопеді). Єдине що кажу , коли доводиться об'їхати цих "безсмертних Т1000:-D ", - "під мої колеса нетреба !, Обери собі щось більш потужне та велике ! ":-) |
Цитата:
В Законе написано: Цитата:
Изначально им запрещалось двигаться во второй полосе, хоть какая и не была первая. Они там что то разрешили.. Как вы думаете может быть полоса движения общественного транспорта ближе к средине проезжей части ? Второй или третьей. И тогда как ? Согласно закона они и обязаны были там ездить.( у края проезжей части дороги) А что делать с этими?: Цитата:
Когда принимают дебильные постановления мы и живём по дебильному. Ну может я ошибаюсь и не понимаю что такое край проезжей части? |
Цитата:
"Особи, які керують велосипедами без двигунів, мають право: їздити по спеціальних велосипедних доріжках, а в разі їх відсутності - по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю." Як саме, і в який спосіб вони мають це робити, тобто зобов'язані, про це вже в ПДР. А там конкретика: "дозволяється лише в один ряд по правій крайній смузі якомога правіше, за винятком випадків, коли виконується об’їзд" Цитата:
Добавлено через 5 минут Цитата:
|
Ну вы права точно купили. Что бы не писал никто не хочет их
хоть пролистать. Что на Закон вы ложили это понятно, тогда хоть правила почитывайте. Просьба, не советуйте людям то что вы пишите. Цитата:
|
Петрович, плз, скиньте в личку фото вашего авто и госномер, чтобы я увидев, успел с дороги убраться :-)
|
У темі 1 долучень
Днепр, ул.Курчатова, Славянский рынок
:-)) ))) |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:27. |
vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010