05.02.2023, 12:21 | #1 (permalink) |
Активный участник
Псевдо: Вано
Звідки Ви: славне місто Рівне
Карапь: Прогресс 2, ЯЗЬ 320, Ока 2
Дописи: 304
Поблагодарили 296 раз(а) в 69 сообщениях
|
Шукаю живого Гамаруса
Доброго дня шановне Товариство!
Віднедавна маю в господарстві невелику копанку, ставочок на березі великої заплави річки Устя. Вода проблемна, та ще й навкруги ліс багаторічного очерету і півтора метри мулу. На майбутнє буду чистити далі (мабуть з двух мотопомп зроблю щось на кшталт земснаряду ) Для боротьби з палим листям та тим самим очеретом думаю запустити Гамаруса та ніде не можу знайти живих особин для зарибнення(?)))) Можливо хтось знає де можна придбати , чи має можливість продати, чи допомогти придбати - відпишіть будь ласка. З повагою. Востаннє редагував Messerschmitt: 05.02.2023 о 12:24. |
06.02.2023, 11:41 | #2 (permalink) |
Активный участник
Псевдо: Andrey
Звідки Ви: Черкаси
Карапь: Finval475evo YAMAHA 60
Дописи: 5.613
Поблагодарили 2.982 раз(а) в 1.055 сообщениях
|
Re: Шукаю живого Гамаруса
Мешкає гамарус як в прісних, так і в солоноводних водоймах. Тримається він в основному під каменями, серед гальки і крупного піску в береговій смузі. Живиться гамарус переважно рослинною їжею, обгризаючи гниючі органічні залишки опалого листя і водних рослин.
Гамарус популярний і незамінний у використанні як корм на рибозаводах, і широко використовується під час вирощування форелі, осетрових, коропових та інших цінних видів риб. В акваріумістиці використовується для годівлі середніх і великих риб, а також як гарний баластний корм, що сприяє очищенню травної системи у риб. Із задоволенням поїдається водними видами черепах. Gammarus вважається одним з кращих кормів, завдяки своїй високій харчовій цінності й великому вмісту каротину (вітамину А і його провітамінів). Аналіз показує, що в 12,8% сухої ваги гамаруса міститься білка 56,2%, жирів 5,8%, вуглеводів 3,2%. У живому вигляді він може бути переносником риб'ячих паразитів. Тому краще використовувати для годівлі риб гамарус обеззаражений озонуванням і заморожуванням. Думаю найпростіше намити самому у найближчій водоймі,Але з озиранням на останні два речення зверху |
10.02.2023, 08:58 | #3 (permalink) |
Активный участник
|
Я б намив та в нас в регіоні, думаю, я навряд чи його знайду. Та й спитати немає в кого. Ті що миють мотиля і чути не чули про цього ракоподібного.
|
16.02.2023, 09:01 | #4 (permalink) |
Активный участник
|
Була спроба придбати заморожений і розморозити, в надії що Гамарус , в принципі, може "прокинутись". Факір був п'яний, фокус не вдався.
Досі в пошуку. |
09.04.2023, 19:34 | #7 (permalink) |
Клубень
Псевдо: .
Звідки Ви: ...
Карапь: .
Дописи: 3.101
Поблагодарили 2.143 раз(а) в 523 сообщениях
|
На водосховищі його безліч,наловити ,думаю не проблема,але ж як його передати в Рівне?
|
23.04.2023, 20:16 | #8 (permalink) |
Активный участник
|
lisnik, на водосховищі в столиці? Або маршруткою або хто з рідних моїх їхатиме звідти. На крайняк у бутлях ( пляшках) з водою новою поштою.
Був би дуже вдячний за сприяння у вирішенні цього питання |
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
|
|
Схожі теми | ||||
Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
Шукаю гвинт на сузуку 40 11⅜*16(17) | Кацан | Куплю, где купить | 1 | 10.03.2020 01:45 |
Шукаю моториста обслужити дизель | matros78 | Запросы об услугах | 0 | 12.10.2018 20:16 |