|
Инструмент и технологии Вопросы связанные с инструментами и их применением касательно ремонта и тюнинга лодок |
|
LinkBack | Параметри теми | Параметри перегляду |
16.01.2023, 00:58 | #1 (permalink) |
Активный участник
Псевдо: Ярослав
Звідки Ви: Киев
Карапь: Крым
Дописи: 3.675
Поблагодарили 2.857 раз(а) в 1.080 сообщениях
|
Накладки на руків'я ножів
Доброго вечора. Кілька років експериментував з різною деревиною на руків'я ножів. Спочатку шукав дерево, що витримує цикли намочування/висихання, потім екпериментував з обробкою різною хімією для покращення матеріалу. Задача стояла зробити руків'я для кухонних ножів, щоб у долоні була натуральна деревина і забезпечити стійкість руків'я до впливу води та миючих засобів. Для кухні руків'я ножів мабуть найскладніша задача. Маю доступ до багатьох видів деревини, як наших, так і екзотичних порід. Пробував дуже багато різного... Без обробки хімією найкраще себе показав індійский палісандр, сонокелінг. У нас росте у паркеті .
Далі була робота з гідрофобними оречовинами. Задача стояла не заглушити деревину пластиком, отримавши еквівалент бакелітової фанери, а просякнути чимось, що залишить на дотик на зовнішній вигляд живу деревину, зупинивши деформації та розтріскування від води. І щоб не було шкідливе. Робочим виявився лак СЄ-129, це деепоксидована соєва олія. Розводиться сольвентом у пропорції 4/6, заготовки на руків'я прогріваються до 80-85С, занурюються у розчин лаку з температурою 15-20С та поміщаються у вакуумну камеру. Розрідження регулювати до початку кипіння рідини. У вакуумі витримка годину-півтори, потім висихання три-чотири тижні при температурі 30+С, якщо менше, буде довше. Після такої обробки той сонокелінг стає доволі важким, відмовляється приймати воду у посудомийці, але зовні маєте живу деревину, руків'я ножа не слизьке. Навіть якщо сало, навіть не дуже багато крові - не ковзає у долоні... З фанери руків'я або слизькі були, або тримались за рахунок нарізки сітки. То є туризм
Ромчик 777 (16.01.2023)
|
16.01.2023, 09:05 | #2 (permalink) |
Активный участник
Псевдо: Сергей
Звідки Ви: Херсон
Карапь: Прогресс
Дописи: 3.428
Поблагодарили 1.353 раз(а) в 337 сообщениях
|
Re: Накладки на руків'я ножів
|
Пользователь сказал cпасибо: |
Ярослав JK (08.02.2023)
|
08.02.2023, 01:42 | #3 (permalink) | |||||||||||||||||||||||
Активный участник
Псевдо: Ярослав
Звідки Ви: Киев
Карапь: Крым
Дописи: 3.675
Поблагодарили 2.857 раз(а) в 1.080 сообщениях
|
Re: Накладки на руків'я ножів
То епоксидна смола, після обробки отримуємо композит - деревина "на глушняк" просякнута епоксидкою. На дотик, як пластмаса...
Sergii79 (10.02.2023)
|
Тут присутні: 1 (учасників - 0 , гостей - 1) | |
|
|
Схожі теми | ||||
Тема | Автор | Розділ | Відповідей | Останній допис |
Родные сидения "Прогресс 4" + алюмин. накладки | Mazdovuy | Оснащение лодок | 1 | 22.09.2017 12:19 |
Антифрикционные накладки для ложементов лодочного лафета. | Supervitold | Архив | 2 | 25.06.2013 21:12 |
Замена килевой накладки (HELP) | five-p@yandex.r | Прогресс | 32 | 12.05.2013 14:13 |
скуловые накладки | bethov | Прогресс | 5 | 10.05.2011 14:11 |