|
Цитата: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Дійсно, як він сказав нормальна бмс відключає АКБ від зарядки при досягненні повного заряду АКБ. Але так робить не кожна бмс. Дешеві можуть не відключати. На мою думку у вас саме така ситуація як я писав вище. АКБ повністю заряджається, бмс іі відключає, і ми отримуємо скачок напруги, тому що генератор двигуна намагається зарядити акумулятор, а тут АКБ різко зникає з мережі. Я просто не знаю як можна зібрати електрику в човні щоб там звідкись з'являлось 20 вольт.
|
|
 |
|
 |
|
А як може не якісна бмс не відключати? Тоді вся напруга йде на ліферні комірки і вони киплять. Це неправильно.
Так, повинен бути буфер.
Добавлено через 5 минут
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Провели мы небольшой консилиум мнения разделились. Как вариант возможно при отключении BMS при полной зарядке аккумулятора возникновение этого скачка напряжения. В принципе для понимания можно попробовать прокатиться с несколько разряженным литиевым стартерным и посмотреть что будет.
|
|
 |
|
 |
|
Поки бмс буде пропускати(акум не заряджений), то все буде працювати. Але ж треба порахувати потужність генератора, і потужність споживання приладів. А хто буде цим займатися на рибалці? Ставити куллометри чи контролювати це через застосунок? І коли аккум буде повний, то бмс його вимкне. І проблема нікуди не ділась.
Добавлено через 7 минут
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ограничить напругу от генератора или катушки света до 14 вольт
|
|
 |
|
 |
|
Yamaha f130 видає 35А/год.
Звісно - дивлячись на яких обертах і який аккум встановлено, то для прикладу аккум на 100 А/г вона зарядить за 3 години +/- (пальцем в небо). Як її генератор "зупинити"? Як вона зрозуміє що потрібно зменшити потужність зарядки. І знову ж таки, коли ліфер повний, то йому хоч 13В на вході, хоч 14.2В він відрубає себе(аккум).
Ну і ліфер не потрібно заряджати при температурі нижче 0. Як це вірішити?
Добавлено через 12 минут
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
А в альтернаторі може бути причина? Він спочатку заряджає стартовий акумулятор, а потім вже сервісний. І, якщо і той і той повністю заряджені, то їх плати БМС відключають акумулятори і може бути той самий скачок?
|
|
 |
|
 |
|
В човні немає свинцових аккумів? Якщо немає, то бмс ліфери відрубає і генератор Ямахи "палить" все що є.
Якщо альтернатор є і є свинець, то він(альтернатор) повинен не вимикати свинець після того як всі ліфери заряджені.
Тоді все ок