![]() |
Re: Аккумуляторы на яхте. Нужен совет электрика.
Цитата:
|
В мене горів акамулятор в лодці з елементів 18650, ніколи навіть уявити не міг що з такої маленької бочечки такий феерверк може бути=-O....на цьому моя історія з ними закінчилась на завжди))
|
Цитата:
|
Взагалі не важко)) Оскільки про зборку літієвих акумів на той момент мало хто знав ( в моїх краях))) замовив на пробу акум під Моторгайд 60 а/г, з розрахунком якщо не підійде то поставлю на ехолот. По памяті елементи соні, розового кольору. Розєми вибрав велосипедні які знайшов, вони виявились не підходящі для частого розмикання, що призвело до псування пластикової оправи. Мілісекундний контакт + з - і очі в мене були як 20гривнева монета)))) шипіло ніби автоген, вогонь як під тиском, тоді зі страху здалось що десь на метр))) можливо з переляку)))) пощастило що сама батарея стояла банками вертикально а не в борт "гандона", бо здоровався б з раками)) якщо цікаво можу пошукати ту батарею і зфоткати))) там вигоріло встого декілька банок)) боюсь уявити що б було якби всі замкнули=-O
|
да, он тогда реально напрягся)))
Добавлено через 1 минуту Цитата:
|
Віктор 123, ну это же не железофосфат....
и кстати а как же плата бмс,должна была отключить при к.з. ..... |
А де я написав про желізофосфат? Зараз стоїть 100а lifepo4, перед тим купив 25а , замкнув ціленаправоено на вулиці провірив, все ок))))
|
Цитата:
|
Не електрик я, тому не знаю що там було а чого не було)) тай для мене це вже не важливо, дроти якісь були, і рукав синій був, все згоріло...феерверк ще був(( контакт долісикундний і зразу вспишка , я підєднював МГ і коротнув напевне, зразу взагалі не зрозумів що сталось.....
https://a.radikal.ru/a13/2110/13/f0ac09b34e4f.jpg https://c.radikal.ru/c30/2110/0f/944c297ced2a.jpg https://d.radikal.ru/d35/2110/63/a607149b12b6.jpg |
И сколько она у вас отработала до этого?Корпус или сумка какая то была? Следов bms не наблюдаю.=-O
|
Цитата:
|
БМС нет,корпуса нет,комплектуха гавно,собрана из б/у элементов.не мудрено .
|
Цитата:
А чем заряжали и как контролировали? У вас максимум напряжения 12.6В зарядка нужна специальная. |
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Цитата:
теперь аккум у вас пожаробезопасен!!!! |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Добавлено через 2 минуты
Цитата:
|
Цитата:
И про зарядку если помните скажите чем вы тот аккумулятор заряжали. |
Цитата:
|
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 05:33. |
vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010