![]() |
Re: Тушенка
Добавлено через 2 минуты
Цитата:
|
Re: Тушенка
Парни тема про Тушенку !!!!!=-O
|
Re: Тушенка
Всім привіт. Приймайте новенького в клубі) почну спілкування і знайомство з кількох своіх рецептів для автоклаву. Надіюсь комусь буде корисно і стане внагоді.
Нещодавно придбав автоклав. Основна причина придбання - зберігання впольованої дичини, так як в морозилку все не влазить. Перший досвід був з домашньої свинини. http://cs540106.vk.me/c625219/v62521...8ytP5yxZ_A.jpg Рецепт: на 1л банку кладемо - м"ясо порізане кусками 80г-150г - 950г - лавровий лист - 2шт - чорний перець горошком - 4шт - духмяний перець горошком - 2шт - сіль - 10г (одна чайна ложка) - ложка води (не обовязково) http://cs540106.vk.me/c625219/v62521...u4Rh5bYna0.jpg На дно банки кидаємо лавровий лист, перець, наливаємо ложечку води, накладаємо м"ясо так щоб до верху банки не доходило на 2-3см, зверху сиплемо чайну ложечку солі та закручуємо/закатуємо банку. Я робив в банках з єврокришками - все вийшло добре. Виставляємо банки в автоклав, наливаємо води так щоб покривала верхні банки не менше ніж на 4-5см, закупорюємо кришку та накачуємо насосом тиск в 1 бар. Нагріваємо до 120 градусів по цельсію (тиск піднімається до 4.5 бара) та тримаємо при таких умовах 1 годину. Потім вимикаємо автоклав та даємо йому охолонути до 30 градусів по цельсію, ще краще до температури навколишнього середовища. ВАЖЛИВО!!! різко не охолоджувати і не стравлювати тиск - банки полопають. Дістаємо банки з тушонкою, відкриваємо одну і дегустуємо - вийшло дуже смачно. http://cs624822.vk.me/v624822429/1b30c/ScBVJhxQxkQ.jpg Надалі планую експериментувати з різними видами тушонок з мяса, птиці, дичини, каші, риби, овочі і т.п.. Тому дуже прошу, в кого є досвід, або навіть на просторах інтернету побачили цікавий рецепт - залишайте його в даній темі. А я в свою чергу зроблю звіт, навіть з фото чи відео, а також відішлю автору рецепту баночку продукту на пробу :!: . Дякую за увагу. До нових зустрічей. Добавлено через 2 минуты Вчора ввечері вирішили спробувати курячу тушонку зробити, декількох видів навіть. Нижче наводжу фоторецепти. Дякую моїм помічникам, без яких я б не справився. Записують рецепти ;) http://cs621322.vk.me/v621322521/153da/YBaFFjbam-Q.jpg 1й рецепт (банка 0.5л): - курячі бедра - лавровий лист - 1шт - перець чорний горошком - 2шт - перець духмяний горошком - 1шт - сіль - 6-7г (2\3 чайної ложки) http://cs621322.vk.me/v621322521/15403/I5036irwxVs.jpg Бедра рубаю навпіл http://cs621322.vk.me/v621322521/15508/QI9pbGZQvK0.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/153b2/pgJxZubNpPE.jpg На дно банки кладу лаврушку+2горошинки чорного перцю+горошинку духмяного і столову ложку води (можна було і не лити) http://cs621322.vk.me/v621322521/153e2/i8YSqsmh9Rs.jpg Пакую курку, так щоб до верху банки залишалось 1-2см і зверху кладу порцію солі. http://cs621322.vk.me/v621322521/153c2/isuougYB8zo.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/1538a/wyPTFjS8C4M.jpg закриваємо кришку і банки готові до закладки в автоклав. 2й рецепт гречка з куркою в томаті (банка 0.5л): - бедра, розрубані навпіл - гречка - 0.5 стакана - сіль - 10г (1 ч.л.) - лавровий лист - 1шт - перець чорний горошком - 2шт - перець духмяний горошком - 1шт - соус (все по смаку): - цибуля - морква - томатна паста Спочатку промиваю потрібну кількість гречки, та готую соус. Обсмажуємо окремо цибулю та моркву, потім змішую все вкупі та додаю томатної пасти по смаку, додаю водички та протушую хв 7-10. http://cs621322.vk.me/v621322521/1537a/fWJQy60hc6o.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/1539a/JyZAVlNBhkg.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/15382/Qakv-jogQGA.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/153aa/E4-PnvaB_7M.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/153d2/g8VxYUbVyTc.jpg В результаті вийшов ось такий соус http://cs621322.vk.me/v621322521/153ba/NRpifgudeA0.jpg Далі приступаємо до наповнення банок. На дно стандартно перці та лаврушка, потім півстакани гречки, на гречку ложку соусу, потім пару кусочків курочки (в мене виходило в середньому 3) ну і зверху ще півложки соусу. Доливаю водички щоб все це покрило. Рівень заповнення банки повинен бути не більшим, ніж 2\3, тому що гречка має розбухнути. http://cs621322.vk.me/v621322521/153e2/i8YSqsmh9Rs.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/1536a/S15v7g_U-K0.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/153f3/ksXNBqamEgk.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/15372/K0tSL6Ok5Jg.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/15434/qO0R3wDY2uo.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/1541c/2OEXOTgIGps.jpg Закриваємо плотно кришки і банки готові до загрузки в автоклав. 3й рецепт в мене виник спонтанно, так як залишилась курка та залишився соус. Я знайшов вдома ще 3 літрових банки і заклав курку вперемішку з соусом. http://cs621322.vk.me/v621322521/15454/e0cauVgzVkI.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/1544c/BfPgZcypf4U.jpg Далі все несу в автоклав і виставляю гарненько http://cs621322.vk.me/v621322521/15424/AsQ38QLMMcg.jpg Заливаю водою, так щоб покривала банки не менш ніж на 5 см http://cs621322.vk.me/v621322521/15414/RO--2ZO3xbk.jpg Закриваю кришку, вставляю термометр та датчик, накачую 1 атм, на датчику виставляю підтримання температури 115 градусів і чекаю поки нагріється. http://cs621322.vk.me/v621322521/1542c/fbpp-sb60P4.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/1543c/TiL8OIv2Dag.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/1540b/D4bkNr3buBs.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/15464/u8_nR4QrtUQ.jpg Коли температура піднялась до 115 градусів, тиск стає більш, ніж 4.5 бара - засікаю 50 хвилин. http://cs621322.vk.me/v621322521/154f0/33TTIKmSmTs.jpg Пройшло 50 хвилин, вимикаю і залишаю охолоджуватись до ранку. Вранці просинаюсь - першим ділом на балкон - температура нижче 30, ура можна стравити повітря і відкривати. Відкрив, дістав ось таку красу. http://cs621322.vk.me/v621322521/154f9/TS8a9ujmE3k.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/154e0/TywPKjb6YrA.jpg http://cs621322.vk.me/v621322521/154e8/9mPp5ytaaI4.jpg Дегустація буде ввечері. Всім дякую за увагу і смачного всім. |
Re: Тушенка
Підкажіть де придбали такий автоклав.Дякую!
|
Re: Тушенка
Схоже, що тут:
НИКОЛНЕРЖ - изделия из нержавеющей стали |
Re: Тушенка
Как видно на последнем снизу фото у вас пригорело мясо или грибы - это из за того что банки не полные, нужно накладывать доверху , тогда мясо тушится в собственном соку( и воду доливать не нужно)
Завтра хочу обработать сотню-полторы банок ( закатаные обычными крышками ) солидодом или литолом горячим , чтобы крышки в погребе не портились. Вычитал срок хранения по ГОСТу 5 лет. |
Re: Тушенка
В начале тоже наполнял мясом банки "по науке", т.е. 2-3 см до крышки. И не тромбовал. В итоге после варки получилась половинная загрузка.
Что скажете за рыбу? Товарищ спускает пару своих ставков, дает пару центнеров толстолоба и карпа. |
Re: Тушенка
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Цитата:
мясо 30, рыба 10-15 |
Re: Тушенка
С рыбой головняка много: почистить , попаторошить ( много отходов) порезать , и что немало важно для вкуса обжарить . Моя первая партия ле 10 назад была из толстолоба - чесно не понравилось , из 18 кг рыбы получилось 20 баночек 0,5( не полных) , времени ушло 8 часов. Еще один минус рыбной тушенки хранится не долго, если открыли нужно ее
употребить, как под закусь самое оно , а для каждодневной приедается. П. С. Но если за рыбу платить не нужно то при нынишних времинах можно и поморочится . |
Re: Тушенка
Думаю, что с рыбой головняк не меньший чем с тушкой свиньи. Тоже нужно и почистить и филе с кости снять.
Все отходы едят куры. А их у меня 20 штук. |
Re: Тушенка
На тушенку из свинины 30 банок по 0,5 это 17,5 кг. мяса , рука набита до автоматизма времини уходит ровно полтора часа , плюс варки полтора.
Да вспомнил как-то давно угощали нас тушенкой из карпа , только тушили банки не в автоклаве в печи, всем очень понравился литровой банки хватило на пять минут. |
Re: Тушенка
Хлопцы, такая лажа получилась! Решил заделать фасоль с курицей, фасоли по 100гр,мясо 100гр,обжарил лук с морковкой,добавил и воды на 2см,да заливал кипятком фасоль.Закатал,заложил в автоклав 16 банок,давление 1.5,температура 120гр.Пока поднималась температура, давление подскочило до 5.5-6 атм(проморгал),стал стравливать потихоньку слышу стрельнуло(уже очкую),газ меньше температура стала на пару градусов поменьше варю двадцать минут и выключаю .И потихоньку температура и давление падают и началась канонада.Слышу банки стреляют. Остудил клаву открыл, в итоге все банки взорвались и все темно коричневого цвета с запахом гари, не буду рассказывать что мне сказала жена.Обидно если честно. Есть это было нельзя,не понятно почему пригорело? Может кто подскажет что не так сделал????:-(
|
Re: Тушенка
Цитата:
И еще. 120 градусов и 5,5-6 атм... тут неувязочка, мабуть бреше термометр... |
Re: Тушенка
Цитата:
|
Re: Тушенка
Я когда первый раз делал то с дуру стартовое давление дал 1,5 или 2, то при 120 градусах давление поднялось до 5,5 атм, трохи бзданул конечно но давление не тргал. Вы опустили резко давление и тут-же температура кипения изменилась, все содержимое могло резко закипеть. Ихмо.
|
Re: Тушенка
У темі 3 долучень
Цитата:
Рабочее 4,0-4,5 бар при 116град цельсия ,СТРАВЛИВАТЬ давление категорически НЕЛЬЗЯ !!!!!!(РВУТ БАНКИ) ПОВТОРЮСЬ 1 банки с мясом(или рыбой) загружаем доверху(что-бы не горела) фото №3 2 накачиваем 0.8 -1атм (бар)последнее время качаю 0.6атм 3 температуру догоняем максимум 116-120гр при этом рабочее давление 4.5-4.8атм (бар) МАКСИМУМ!!! Вот простой пример Сегодня обработал сотню банок(крышек) горячим литолом и в НЗ. |
Re: Тушенка
Повторюсь я делалал фасоль с курицей,побоялся что посрывает крышки(фасоль должна увеличиться) ,поэтому оставил 2см от верху.
|
Re: Тушенка
Цитата:
Но пользоваться автоклавом (да и консервировать фасоль) мне пока не доводилось, может быть тут есть какие-то нюансы? |
Re: Тушенка
Я перед закруткой заливал фасоль кипятком, примерно на 30-40мин. Хотя я думаю на пищекомбинатах никто этим не заморачивается, а фасоль у них вкусная.
|
Re: Тушенка
Начитался я и фото насмотрелся))) Скоро сезон, рыбалка, острова.... хорошей тушенки не найти.... заказал Автоклав :)
Со следующей недели начну учиться варганить в этом чудо устройстве)))))) банки с крышками закрутками можно покупать? или те надо что ключем закатывают? |
Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 07:40. |
vBulletin 3.8.7 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010